میکروبیولوژی و محیطهای کشت میکروبی
نیلوفر سیف اللهی؛ سیمین نبی زاده؛ زهرا شفیعی
چکیده
مقدمه: در نیمه دوم قرن اخیر سودوموناس آئوروژینوزا یک پاتوژن بیمارستانی مهم تلقی میشود و با توجه به اطلاعات مرکز کنترل بیماری های آمریکا، سودوموناس آئوروژینوزا پنجمین پاتوژن در میان میکروارگانیسم های بیمارستانی میباشد که 10% عفونت های اکتسابی از بیمارستان را شامل میشود. گیاه دارویی خرفه دارای انواع ویتامین، مواد معدنی و اسید ...
بیشتر
مقدمه: در نیمه دوم قرن اخیر سودوموناس آئوروژینوزا یک پاتوژن بیمارستانی مهم تلقی میشود و با توجه به اطلاعات مرکز کنترل بیماری های آمریکا، سودوموناس آئوروژینوزا پنجمین پاتوژن در میان میکروارگانیسم های بیمارستانی میباشد که 10% عفونت های اکتسابی از بیمارستان را شامل میشود. گیاه دارویی خرفه دارای انواع ویتامین، مواد معدنی و اسید های چرب میباشد و به عنوان داروی مدر تب بر ضد عفونی کننده و ضد اسپاسم استفاده میشود.روش مطالعه: جهت ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره آبی گیاه خرفه از سه روش استاندارد میکروبی که شامل چاهک دیسک، MIC و MBC استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد که نانو ذرات نقره حاصل از عصاره گیاه خرفه به طور چشمگیری سبب عدم رشد باکتری سودوموناس شده است و در مقایسه میزان عدم رشد، تفاوت چشمگیری بین فعالیت ضد میکروبی نانو ذرات نقره سنتز شده با عصاره خرفه و عصاره آبی گیاه خرفه دیده شد.نتیجهگیری: این بررسی نشان داد که باکتری مورد نظر نسبت به نانو ذره ی سنتز شده با عصاره ی خرفه به مراتب بیشتر از عصاره ی آبی گیاه خرفه تحت تاثیر بوده است و از سوی دیگر pH 10 همراه با نیترات نقره 2 میلی مولار، مناسب ترین ابعاد نانو ذرات نقره را دارا بوده است. بنابراین نانو ذرات نقره سنتز شده از عصاره خرفه، گزینه مناسبی برای مقابله با عفونت ناشی از باکتری سودوموناس آئوروژینوزا میباشد.